T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi

29 Mayıs Üniversitesi Gezisi Düzenlendi

9. ve 10. Sınıf öğrencilerimizden İslami İlimlere ilgisi olan bir grup öğrencimizle 29 Mayıs Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine gezi düzenledik.

Okulumuz rehberlik servisi ve İ.H.L. meslek dersleri zümresinin düzenlemiş olduğu gezide öğrencilerimiz üniversitenin ana yerleşkesini gezme imkânı buldular. Arapça Hazırlık Birimi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Helalşah üniversitenin Arapça eğitimi konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirdi.  Arapça eğitim kalitesini yükseltmek maksadıyla 29 Mayıs ARÖMER tarafından düzenlenen projeler konusunda bilgilendirilen öğrencilerimiz, aynı zamanda Arapça hazırlık sınıfı muafiyet ölçütleri hakkındaki sorularına da yanıt bulmuş oldular.

Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Ahmet YÜCEL hocamız ise öğrencilerimize İslam ve Din Bilimleri Programı konusunda detaylı bir bilgilendirme konuşması yaptı. Bu bölümü tercih eden öğrencilerin nasıl bir lisans eğitimi alacağı konusunda konuşma yapan hocamız mezuniyet sonrası eğitim imkânlarından da söz etti. İsteyen öğrencilerin yüksek lisans ve doktora çalışmalarına nasıl devam edeceğinden söz eden hocamız, öğrencilerimizin bu konudaki istidat ve seviyelerini de takdir etti. Öğrencilerimizi ilerleyen yıllarda üniversitelerinde görmekten mutluluk duyacaklarını ifade ettiler. 

30-04-201930-04-201930-04-201930-04-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.04.2019 - Güncelleme: 18.07.2020 17:49 - Görüntülenme: 843
  Beğen | 1  kişi beğendi