Etiket Sonuçları: kamp

لا شك أن الطريق لتعلم أي لغة هو طريق شاق وطويل وفيه من العقبات ما الله به عليم؛ فكيف بك وأنت تريد أن تتعلم لغة الرسالة الخالدة لغة دستور كل المسلمين لغة الدين الذي تكفل الله عز وجل بحمايته لغة القرآن الكريم.

هذا يعني أنك ستبذل جهودا مختلفة عن أي جهود لتعلم اللغة.

Nis

Ürdün Arapça Eğitim Kampının üçüncü haftasını geride bırakan öğrencilerimiz bu hafta Salt Türk Şehitliğini ve Hz. Şuayb (a.s.)´ın kabrini ziyaret ettiler.

13 Nisan 2018 Cuma günü sabah Salt Türk Şehitliğine giden öğrencilerimiz burada şehitlik ile ilgili bilgi aldıktan sonra şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim okuyup dua ettiler. Cuma Namazını Şehitliğin yanında bulunan camide kıldıktan sonra öğrencilerimiz şehitliğe 60 km uzaklıkta olan Hz. Şuayb (a.s.)'ın Türbesini ziyaret ettiler.

Nis

Arapça Hazırlık Sınıfı öğrencilerimiz 5 Nisan 2018 Perşembe günü Ürdün Üniversitesinde gerçekleştirilen "Türk Cumhuriyetleri-Ürdün Kültür Buluşması"na katıldılar.
Program aracılığıyla farklı kültürlerin etkileşimini yakından görme fırsatı bulan öğrencilerimiz Ürdün Üniversitesi kampüsü içerisindeki fakülteleri de yakından görme imkanı buldular.

Nis

Ürdün'deki Arapça Eğitim Kampının ikinci haftasını bitiren Arapça Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizin bu haftaki gezilerinin ilk durağı Ürdün Vadisi oldu.  Ürdün Vadisi´nin muhteşem manzarası ve doğal güzelliğini gördükten sonra gezi sahabe türbeleri ziyareti ile devam etti.

Lamiyye kasidesi ile Rasulullah (s.a.v.) huzurunda içki, kumar, eğlence gibi zevkleri bıraktığını, ailesi ve bütün servetini terk edip müşriklere karşı savaşmaya geldiğini söyleyerek karlı bir alışveriş yapan Dirar bin Ezver (r.a.) ve İslam´a ilk gönül verenlerden,  dünyada iken cennetle müjdelenen 10 sahabeden biri olan, Hz. Peygamber (s.a.v.)´in "Her ümmetin bir emini vardır. İslam ümmetinin emini de Ebu Ubeyde bin Cerrah´tır" övgüsüne mazhar olmuş, Hz. Ömer (r.a.)´ın "dünya herkesi değiştirdi ama seni değiştirmedi" diye hitap ettiği Ebû Ubeyde bin Cerrah´ın  kabirlerini ziyaret eden öğrencilerimiz bu güzel topraklarda dua edip cuma namazı kıldılar.

Günün son durağı Ürdün´ün Aclun şehrinde Selahaddin Eyyubi zamanında Haçlı saldırılarına karşı Kudüs'ün savunulması amacıyla yaptırılan Aclun Kalesi oldu. Öğrencilerimiz tarih, kültür ve eğitim dolu bir günü daha geride bırakırken dönüş yolunda tarihi Ceraş şehrinin meşhur ayranını içerek heybelerine güzel anılar eklediler.

Nis

Amman'da bulunan Arapça Hazırlık Sınıfı öğrencilerimiz yurt dışında Türkiye´yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtan Yunus Emre Enstitüsünü'nün Amman ofisini ziyaret ettiler.

Bizi misafir eden Amman Yunus Emre Enstitüsüne, bölge ile ilgili bizlerle değerli bilgi ve tecrübelerini paylaşan Enstitü Müdürü Sayın Cengiz Eroğlu Beye, Amman Yunus Emre Enstitüsündeki programa katılarak ülkemizin Ürdün'deki çalışmaları hakkında bizleri bilgilendiren T.C. Amman Büyükelçiliği Başkonsolosu Sayın Mücahit Şenol Beye teşekkür ederiz.

Nis

31 Mart 2018 Cumartesi günü öğrencilerimiz Mucib Vadisinin doğal güzelliğini yakından görme fırsatı buldular.
Ölü Deniz´in doğu kıyısında muhteşem manzarasıyla Mucib Doğal Yaşamı Koruma Alanı, deniz seviyesinin 410 metre altında bulunmasıyla dünyanın rakımı en düşük koruma alanı özelliğindedir. Bunun yanı sıra bu bölge Madaba dağları ve Kerak şehri ile çevrelenmiştir. Mucib Vadisi gün geçtikçe artan belgelenmiş biyo-çeşitliliği ile ön plana çıkmaktadır.
Bundan sonraki haftalarda da öğrencilerimiz Ürdün´ün tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yerinde görmeye devam edecekler.