Diriliş Nesli İdeali...

Şair ve yazar İsmail Kılıçarslan, Merhum Sezai Karakoç'u, şiirlerini ve Diriliş Neslini anlattığı söyleşide öğrencilerimizle buluştu.

Şiir ünitesi çerçevesinde düzenlenen Edebiyat Meclisi'ne konuk olan Kılıçarslan, geçtiğimiz kasım ayında Dâr-ı Bekâ'ya uğurladığımız Diriliş Nesli'nin mimarı, Diriliş Pir'i Sezai Karakoç'un örnek hayatını, onun şiirinden nasıl etkilendiğini, bu çağa sunduğu Diriliş Nesli ve İslam Medeniyeti fikrinin niçin önemli olduğunu anlattı.

Has Oda'da kırk beş öğrencinin katıldığı programda, öğrenci olarak geldiği İstanbul'da kendisini yoğun bir okuma eylemi içinde bulduğunu, yakından takip ettiği şairler ve yazarlar olduğunu ancak bunlar arasında kendisini en çok etkileyen kişinin dünyaya meyletmeden, yeni ve özgün bir sesle, diriliş fikri etrafındaki eserleriyle çağına seslenen ve kendisine ilham veren Sezai Bey olduğunu belirtti.

Gençlere, altmış beş yaşına geldiklerinde pişman olmamaları için bugünü kalıcı ve anlamlı işlerle doldurmaları tavsiyesinde bulunan Kılıçarslan, şartlar ne olursa olsun umutla, azimle çalışarak yeni güzel hikayeler çıkarabilecek potansiyelde olduklarını anlatarak örnekler verdi.

Söyleşi, öğrencilerin yönelttiği çeşitli sorulara Kılıçarslan'ın verdiği cevaplar sonrası fotoğraf çekimiyle sona erdi.

16-12-202116-12-202116-12-202116-12-202116-12-202116-12-202116-12-2021

Yayın: 16.12.2021 - Güncelleme: 16.12.2021 09:25 - Görüntülenme: 617