T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi

İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
0216 340 41 10
Belgegeçer
0216 340 41 11
WEB
https://marmaraihl.meb.k12.tr
Adres
Küçük Çamlıca Mahallesi, Şekerkaya Sokak, Numara 13, Üsküdar İstanbul
Vizyon
Asrın ihtiyaçlarını müdrik, doğuyu ve batıyı iyi bilen, dindar desinler diye taassup sahibi olmayan, aydın desinler diye dininden taviz vermeyen tavizsiz fakat müsamahakar bir gençlik yetiştirmek.
Misyon
Gelenekten ve maziden ilham almak, çağı doğru okuyabilmek, istikbali Müslümanca inşa edebilmek.
Başarılar
Öğretmen :63
Öğrenci :630
Derslik :35
Atölye-İşlik :1
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :4
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :2
Oyun Odası :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :36000
Yemekhane :2
Revir:1
Öğretim Şekli :Gündüzlü
Saatler
08.00 / 16.20
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Arapça (Hazırlık), İngilizce (Hazırlık), Japonca (Hazırlık)
Pansiyon Bilgileri
80 Kişilik Öğrenci Kapasitesine sahip bir pansiyon hizmeti okulumuzda bulunmaktadır.
Ulaşım
Üsküdar-Ümraniye Metrosu, Metrobüs, Otobüs, Minübüs
Servis Bilgisi
Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Kadıköy ve Çekmeköy gibi ilçelerden okulumuza servisle ulaşım imkanı mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Küçük Çamlıca
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
2 Km
Kontenjan Bilgileri
90
Taban-Tavan Puan Bilgileri
463,329 - 490,360
Sportif Etkinlikler
Basketbol, Hentbol, Futsal, Okçuluk, Tenis, Güreş, Masa Tenisi
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak Projeleri, Teknofest Projeleri
Proje Çalışmaları
Okul bünyesinde açılan ortaokul sınıflarında "Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi" Lisede ise "Arapça Hazırlıklı Fen ve Sosyal Bilimler Programı" uygulayan proje okuludur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
İngilizce için Malta ve Arapça için Ürdün'de Eğitim programları yapılmıştır. Sudan, Ürdün, Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde dil eğitimi imkanı ilerleyen süreçlerde de okulumuzda yer alacaktır. Advanced Placement(AP) AP, öğrencilere lisedeyken üniversite düzeyinde dersler sunan uluslararası lise programıdır. ABD’de ortaya çıkarak, dünyaya yayılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan ve yönetmelikte sayılan uluslararası eğitim programlarından biridir. Talim Terbiye Kurulu'nun onayıyla AP dersleri öğrencilerin seçmeli dersleri kapsamında veya ek kurs dersleri olarak verilebilmektedir. AP programında 6 farklı alandan 38 farklı ders bulunmaktadır. Örneğin Matematik alanından Calculus, Fen Bilimleri alanından Kimya, Biyoloji, Fizik veya Sosyal Bilimler alanından Dünya Tarihi, Makroekonomi gibi. Muhtemel protokolümüz halinde, isteyen öğrencilerimiz okulumuzda İngilizce olarak AP dersleri alacaklardır. AP Öğrencime Ne Kazandırır? Lise hayatında AP dersleri alan öğrenciler Amerika ve Kanada başta olmak üzere 60'tan fazla ülkede üniversiteye kabulde önemli bir avantaj sahibi olmakta, ayrıca aldıkları derslerden üniversitede muafiyet kazanarak, dönem kazanma veya kredi kazanma imkanına sahip olmaktadır. Ayrıca öğrencilerin İngilizce dilinde okuduğunu anlama, yazma, yorumlama gibi üst düzey beceriler kazanmalarını sağlar. Ayrıca lise hayatında üniversite düzeyinde dersler almak, öğrenciye erken çağda akademik bir bakış açısı da kazandıracaktır. Programın Uygulanması Tekrar vurgulamak isteriz ki AP dersleri İngilizce olarak verilmektedir. Dolayısıyla AP programına katılacak bir öğrencinin orta ve üst seviye İngilizce konuşabiliyor olması gerekmektedir. Program başında öğrencilerin İngilizce seviyeleri bir sınavla(Eltis) ölçülmektedir. Lise hayatı boyunca en az 3 AP dersinden başarılı olan öğrenci AP Scholar Belgesi, 5 AP dersinden başarılı olan öğrenci ise AP Diploması sahibi olmaktadır. AP eğitimleri, okul derslerinde bir azalmaya neden olmaksızın normal eğitim döneminde verilmekte, sınavları ise her yıl Mayıs ayında dünya çapında yapılmaktadır. AP programı öğrencilere akademik dersler dışında ekstra toplum hizmeti, akademik çalışma, tez yazımı vs gibi programları içermemektedir.
Yazdır