Ara

Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve velileri her pazar sabah namazında muhitimizdeki camilerde bir araya gelerek kıyama duruyorlar.

Ock

Öğrencilerin yorum ve muhakeme gücünü arttırması amacıyla meslek derslerinde MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli sorularının öğrencilere test şeklinde verilerek "Meslek Dersleri Soru Çözüm Saati" uygulaması yapıldı.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Yarışmalardan derecelerle döndük.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in dünyayı teşriflerinin 1448. sene-i devriyesi sebebiyle okulumuzda Hz. Peygamer'in örnek ahlakını anlama çalışmaları yapılmıştır.

Marmara AİHL'de 12 Kasım Afete Hazırlık Günü kapsamında deprem tatbikatı ve önemli farkındalık çalışmaları yapılmıştır.

Okul Aile Birliği Genel Kurulu 27.10.2019 Pazar günü yapıldı.

Haz

Japonya'nın İstanbul Başkansolosu Hisao Nishimaki ve Muavin Konsolos Takumi Suemitsu Okul Müdürümüz Mücahit Kıbrıs'ı ziyaret etti. Okulumuzda bulunan tasarım beceri atölyelerini de yerinde incelediler.

Eyl

İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin Dene Yap Atölyesi kapsamında yapılan yazılım ve kodlama çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Ara

İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen Gelecek İçin Eğitim Tasarımı Sempozyumu 2 Aralık 2018 pazar günü yapılan oturumlarla sona erdi. Prof. Dr. Mustafa Şentop´un açılış konuşması ile başlayan ikinci gün programı "Eğitimde Küresel Rakabet" ve "Dil Eğitimi" temalarıyla devam etti. Sempozyumun kapanış ve değerlendirme oturumunda ise Prof. Dr. Sadık Ünay, Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir, Prof. Dr. Ahmet Akın yer aldı. Sempozyum Yusuf Goncagül konseri ile sona erdi.

Nis

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği "Klasik Yay Genç Erkekler" okçuluk turnuvasında Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi takım olarak birinci oldu.

Nis

Üsküdar Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Samsun´da düzenlenen 13. Uluslararası MEB Robot Yarışması´nda önemli bir başarıya imza atarak İnsansı Robot kategorisinde 55 takım arasından 2. 3. 5. ve 7´ncilik elde ettiler. Okul Müdürü Mücahit Kıbrıs, yetiştirdikleri öğrencilerin sadece dini konularda değil dil, mesleki eğitim ve teknik gibi alanlarda da Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´nün koordinasyonunda önemli çalışmaları olduğuna dikkati çekerek, "Çok yönlü ve farklı becerilere hitap eden bir eğitim anlayışı ile okulu hayatın merkezi haline getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Haz

Kültür Tarihçisi Dursun Gürlek'i "Hatıraların İzinde" başlıklı söyleşide öğrencilerimizle buluşturduk.

Haz

Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi akademisyenleri ağırlamaya devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Ferhat ÖZÇEP ve Doç. Dr. Hakan ALP öğrencilerimizle biraraya gelerek jeofizik üzerine konferans verdiler.