Okulumuzdan bir grup öğrenci ile Yenikapı Mevlevihanesi´nde Yegâh makamında icra edilen Mevlevî ayinini dinleyerek güzel bir akşam geçirdik.

Kültür-Edebiyat Kulübü olarak düzenlediğimiz bu faaliyette gönüllü beş öğrencimiz ile Mevlevî musiki geleneğinin ve Klasik Osmanlı Müziği´nin zirvesi olarak kabul edilen ayin formunun unutulmuş bir örneği olan Yegah makamındaki  bestesi yaklaşık yüz yıl sonra ilk defa icra edildi. Biz de İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen AİHL olarak oradaydık.  Mevlevî ekolünün günümüzdeki temsilcilerinden Hüseyin Top tarafından yönetilen ayin, Meydan Musiki  Cemiyeti tarafından icra edildi.

Fen ve Sosyal Bilimler Programı çerçevesinde yaptığımız seminerler devam ediyor. Alanında uzman hocalararımızdan sonra imam hatipli genç üniversiteliler, öğrencilerimize kendi alanlarını tanıttılar. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Mustafa Aksoy ve Mücahit Erkam Okuyan, aynı üniversitenin Hukuk öğrencisi Sefa Arapkırlı ile Marmara Üniversitesi Hukuk öğrencisi Yasir Akmaz´ın sunumlarını öğrencilerimiz ilgi ile dinlediler.

İmam Hatiplilerin her alanda olduğunu ve olmaya da devam edeceğini daha yakından görerek azim ve kararlılıkla çalışan öğrencilerimiz ve kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

MEB Müsteşarı Doç.Dr.Yusuf TEKİN okulumuzu ziyaret ederek uygulanan program ve projeler hakkında bilgi aldı. Sayın Müsteşarımızın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile beraberindeki heyeti okul idaremiz, Okul aile birliği üyelerimiz ve Öğrenci meclisi yönetim kurulumuz karşıladı. Okul Müdürümüz Mücahit Kıbrıs okulumuz, program ve projelerimiz, özellikle de hafızlık sistemimiz hakkında brifing verdi. Sınıflarda ve has odada öğrencilerin ziyareti ile samimi bir ortamda devam eden ziyarette gerek fiziki, gerek sosyal, kültürel ve sportif imkanlar vb. bakımından tevvecühe mazhar olan okulumuz Müdürlerimiz ve Müsteşarımız tarafından da takdir edildi.

Ziyaretleriyle bizleri onurlandıran Müsteşarımız Doç.Dr.Yusuf Tekin´e, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize teşekkür ederiz.

Yurdumuzda kalan öğrencilerimiz akademik çalışmaların yanında sportif faaliyetlere de devam ediyorlar. Ev sıcaklığında ve kardeşlik ortamında yaşayan öğrencilerimiz sağlıklarını korumak ve zinde kalmak için spora önem veriyor. Bu kapsamda öğrencilerimiz Burhan Felek Yüzme Havuzunun imkanlarından da istifade ediyorlar.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü Öğretim üyesi Prof.Dr. MUHİTTİN KAPLAN fen ve sosyal bilimler seminerleri kasamında okulumuzda seminer verdi. İktisat Politikası, rekabet teorisi, sektörel veri analizi alanlarında araştırmaları bulunan hocamız İnsan,Bilim ve İktisat başlıklı konuşmasında öğrencilerimizin iktisat bilimini yakından tanımalarını sağlayacak bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundular. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

İbn-i Haldun Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Recep ŞENTÜRK´ü misafir ettik. Fen ve sosyal bilimler seminerleri kapsamında 9. sınıf öğrencilerimize seminer veren hocamız, insanı sosyoloji labaratuvarındaki deney tüpünde düşünerek bilgi ve deneyimlerini çarpıcı mesajlarla aktardı. Katkılarından dolayı hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ekm

İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak okulumuzun Ortaokul bölümünde Yabancı Dil Ağırlıklı müfredatın sağladığı imkan ile Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi uygulanmaktadır. Ayrıca Üsküdar Müftülüğü'nün koordinasyonunda okul bünyesinde açılan İTO Marmara AİHL Kur'an Kursu da hafızlık projesine destek vermektedir. Beşinci sınıf öğrencilerimiz Temel Hafızlık Eğitimi alırken, altıncı sınıf öğrencilerimiz hafızlıklarını ikmal etmekte, 7. ve 8. sınıflarda ise hafızlıklarını pekiştirmektedirler.

Ayrıca 8. sınıfta LGS çalışması yapılmka olup öğrencilerimiz akademik olarak yeterli donanıma sahip olmaktadırlar.

Ekm