Alanındaki En Özgün Çalışma GİETS

İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen Gelecek İçin Eğitim Tasarımı Sempozyumu 2 Aralık 2018 pazar günü yapılan oturumlarla sona erdi. Prof. Dr. Mustafa Şentop´un açılış konuşması ile başlayan ikinci gün programı "Eğitimde Küresel Rakabet" ve "Dil Eğitimi" temalarıyla devam etti. Sempozyumun kapanış ve değerlendirme oturumunda ise Prof. Dr. Sadık Ünay, Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir, Prof. Dr. Ahmet Akın yer aldı. Sempozyum Yusuf Goncagül konseri ile sona erdi.

Sempozyumunun ikinci gününün açılış konuşmasında TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, medeniyetlerin insanla ilgili bir takım hedeflerinin olması gerektiğini ifade ederek, "Bizim kültür ve medeniyetimizin temel amacı iyi bir insan yetiştirmek. Yani iyi bir vatandaş değil sadece, belli bir alanda iyi bir uzman, iyi bir doktor, iyi bir öğretmen vatandaş değil iyi bir insan yetiştirmek. Çünkü iyi bir vatandaş olabilir, ama iyi bir insan olmayabilir. veya iyi bir doktor olabilir, ama iyi bir insan olamayabilir. Ama iyi bir insan olursa ve kendi alanında da yetiştirilmişse iyi bir doktor, iyi bir avukat ve mühendis de olabilir." dedi.

"Eğitimde Küresel Rekabet" oturumunda, sempozyumun bilim kurulu başkanı Prof. Dr. Sadık Ünay: Çok kutuplu küresel sistemde siyasi, ekonomik ve dijital rekabet giderek sertleşiyor. Yeni korumacılık eğilimleri ile birlikte sanayileşmiş ülkelerde dijitalleşme ve siber savaş dalgaları güç kazanıyor. Bunun yanında aşırı sağ siyasi akımlar, ayrımcılık, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gittikçe öne çıkıyor. İşte bu zor küresel rekabet ortamında Türkiye gibi İslam dünyasının merkezi bir güç, eğitim ve insan kıymetleri politikasını küresel rekabetin ortaya çıkardığı gereklilikler ışığında oluşturmak zorunda olduğunu vurguladı. Anadolu Ajansı Dünya Dilleri'nden Metin Ünlü de "Eğitimde medyanın algı oluşturma kabiliyeti" başlıklı sunum gerçekleştirdi. Medyanın kimin elinde bulunduğunun çok önemli bir unsur olduğunu belirten Ünlü, şöyle konuştu: Türkiye'nin dünyada yaptığı müthiş bir diplomasi ve yardım faaliyeti olduğunu, bu yardım faaliyetlerinin hemen hemen hiçbirinin bu kurumların haberlerinde göremezsiniz. Türkiye'nin insanlara uzattığı yardım elini hiçbir televizyon ekranında bu anlamda göremezsiniz, ama mesela Taksim'de bir adam düşmüş, ayağını kırmışsa yani utanmasa onu bile haber yapacak bir tecessüsleri var. Bu anlamda kılı kırk yararak çalışıyorlar. Ve buralara gönderdikleri muhabirleri de adeta birer misyoner gibi gönderiyorlar.

Sempozyumun ikinci gününde Dil Eğitimi, Eğitim Tasavvuru, İnsan Kaynakları ve Finans, İdeal Okul ve Müfredat, Eğitim ve Eğitimciler konulu oturumlarla devam etti. Kapanış oturumunda ise Okul Müdürümüz Mücahit Kıbrıs, Sempozyum Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sadık Ünay, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir, Medeniyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akın iki günlük programın değerlendirmesini yaptılar.

Sempozyumda görevli olan öğrencilerin sahneye çıkarak ezgiler söylediği kapanış konserinde ise Yusuf Goncagül yer aldı. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program önemli kazanımlarla noktalanmış oldu.

16-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-201816-12-2018

Yayın: 16.12.2018 - Güncelleme: 18.07.2020 17:46 - Görüntülenme: 1197