T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi

Etiket Sonuçları: seminer

Ock

Ock

Mrt

"İmam Hatip´ten Akademiye Yoldaki İşaretler" konulu seminer ile Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan KARAMAN, öğrencilerimizle bir araya geldi. İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sinan AYDIN´ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda KARAMAN,İmam hatip yıllarından itibaren okuduğu bütün okulları birincilikle bitirip Türkiyenin en iyi öğrencilerinin gittiği okulu neden tercih ettiğini, Sosyal sorumluluk projeleri ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanlığını ve diğer bütün tecrübelerini paylaşarak öğrenciler ile hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

Şbt

Sabahattin Zaim Üniversitesinin değerli tefsir hocası ve aynı zamanda velimiz olan Yrd.Doc.Dr. Murat  KAYA´yı 9. Sınıf öğrencilerimizle buluşturduk.

Konferansa Aziz olan Allah'ın aziz kulları ifadesiyle başlayan Murat Kaya hoca Allah'ın (c.c.) Sıfatlarına ve bu sıfatların insana olan yansımalarından bahsetti. Peygamber efendimizin (s.a.s.) yaşamından ve sahabe efendilerimizin yaşantılarından bolca örnekleri neşeli üslubuyla öğrencilerimizin gönüllerine taşıdılar. Konferansın sonunda kıymetli öğrencilerimizin sorularını alarak açıklayıcı net cevapları ile programı nihayetlendirdiler. Teşriflerinden dolayı değerli Murat KAYA hocamıza teşekkür ederiz. 

Şbt

20. Yüzyılın büyük âlimi Ömer Nasuhi BİLMEN´i tanımaya ve anlamaya çalıştık. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve  Ortaanadolu Gençlik Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen "20. Yüzyılın Sırrı Ömer Nasuhi Bilmen" konferansı okulumuzda icra edildi.

Araştırmacı Yazar Ali SÖZER´in sunumu ile gerçekleşen programda öğrencilerimiz farklı ve bilinmeyen yönleri ile Büyük âlim Ömer Nasuhi Bilmen´i tanıma ve anlama fırsatı buldular. İslam ilmihali ile hemen hemen her evde yerini alan BİLMEN´i kelimeler üzerinden anlatan Ali SÖZER, Erzurumlu, medrese tahsili görmüş, İstanbul Müftülüğü ve vaizlik yapmış, babasının Nakib ü´l Eşraf olması hasebiyle Peygamber soyundan olduğunu ve tefsir, hadis, fıkıh yanısıra roman yazarı olduğunu, üç dili iyi bildiğini ifade etti. 

Ömer Nasuhi BİLMEN´in eserleri şunlar: 

Hukūk-ı İslâmiyye ve Istılâhât-ı Fıkhiyye Kāmûsu

Büyük İslâm İlmihali

Kur'ân-ı Kerîm'in Türkçe Meâl-i Âlîsi ve Tefsiri

Büyük Tefsir Tarihi 

Kur'ân-ı Kerîm'den Dersler ve Öğütler 

Sûre-i Fethin Türkçe Tefsiri İ'tilâ-yı İslâm ile İstanbul Tarihçesi 

Hikmet Goncaları

Muvazzah İlm-i Kelâm

Mülehhas İlm-i Tevhid Akaid-i İslâmiye

Yüksek İslâm Ahlâkı

Dinî Bilgiler

Nüzhetü'l-ervâh

İki Şükûfe-i Taaşşuk

Ock

Tarih nedir, Tarihçi kimdir, Tarih okumanın faydalarının yanında zararları nelerdir? Bu soruların yanısıra Tarih ile ilgili birçok soruya Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Tarih Bölümünden Arş.Gör.Ahmet USTA ile cevap aradık. 

Kıbrıs´ta lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi´nde Doktorasına devam eden hocamız, Ürdün´de bir müddet dil eğitimi aldı. Seminerin bir bölümünü Arapça olarak veren hocamız ile öğrencilerimiz Ürdün´ün tarihi mekanları ve diğer özellikleri üzerine de Arapça olarak sohbet etti.

 

 

Ara

Fen ve Sosyal Bİlimler Programı kapsamında yaptığımız seminerlerimiz devam ediyor. İşbirliği yaptığımız FSM Vakıf Üniversitesinden Arş.Gör. Berna TERZİ Edebiyat alanı ile ilgili seminer vermek üzere konuğumuz oldu.

Ara

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı Mütevelli heyeti üyesi Av. Gülden SÖNMEZ okulumuzda seminer verdi.

Bulunduğumuz mekan olan Çamlıca´dan başlayarak İstanbul, Türkiye ve Dünyanın geneline baktığımızda ne gibi problemlerin olabileceğini düşündüren ve sorularla başlayan seminerde başta müslümanlar olmak üzere tüm insanlığın sorunları üzerine fikir alışverişinde bulunma imkânı bulduk.

Kas

Annelerimizle "İnsanlık nereye gidiyor, başka bir dünya mümkün mü, değişime nereden başlamalı?" soruları üzerine bir söyleşi yaptık. Necla Koytak´ın sunumundan istifade eden velilerimizle geleceğe yönelik planlar ve seminer çalışmaları adına da istişarelerde bulunduk.

Kas

Okulumuzda 5.sınıf hafızlık adayı öğrencilerimize yönelik Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Akay Azak tarafından ´´Başarılı Hafiz Olmanın Şifreleri´´ konulu bir konferans verildi. 

Kendisi de hafız olan hocamız öğrencilerimize ezber teknikleri ve günlük çalışma programı yapma ile ilgili tecrübelerini aktardı. Öğrencilerimizin sorularının cevaplandırılmasının ardından program,  hocamızın kitaplarını imzalamasıyla  nihayete erdi.   

Kas

Fen ve Sosyal Bilimler Programı çerçevesinde yaptığımız seminerler devam ediyor. Alanında uzman hocalararımızdan sonra imam hatipli genç üniversiteliler, öğrencilerimize kendi alanlarını tanıttılar. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Mustafa Aksoy ve Mücahit Erkam Okuyan, aynı üniversitenin Hukuk öğrencisi Sefa Arapkırlı ile Marmara Üniversitesi Hukuk öğrencisi Yasir Akmaz´ın sunumlarını öğrencilerimiz ilgi ile dinlediler. 

İmam Hatiplilerin her alanda olduğunu ve olmaya da devam edeceğini daha yakından görerek azim ve kararlılıkla çalışan öğrencilerimiz ve kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü Öğretim üyesi Prof.Dr. MUHİTTİN KAPLAN fen ve sosyal bilimler seminerleri kasamında okulumuzda seminer verdi. İktisat Politikası, rekabet teorisi, sektörel veri analizi alanlarında araştırmaları bulunan hocamız İnsan,Bilim ve İktisat başlıklı konuşmasında öğrencilerimizin iktisat bilimini yakından tanımalarını sağlayacak bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundular. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kas

İbn-i Haldun Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Recep ŞENTÜRK´ü misafir ettik. Fen ve sosyal bilimler seminerleri kapsamında 9. sınıf öğrencilerimize seminer veren hocamız, insanı sosyoloji labaratuvarındaki deney tüpünde düşünerek bilgi ve deneyimlerini çarpıcı mesajlarla aktardı. Katkılarından dolayı hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ekm

 

 

Eğitici ve öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla planladığımız seminer programının ikinci bölümünü tamamlamış bulunmaktayız.